Skip to main content

Gründer osloHvor godt kjenner du regnskapsføreren din? Og viktigere, hvor godt kjenner regnskapsføreren din bedrift? Da IT-konsulentselskapet binR startet opp for ni år siden, tok de et valg som ble avgjørende for selskapets vekst. 

– Jeg tar meg sjelden bryet med å se over regnskapet, sier seniorpartner i binR, Terje Fantoft.

I et lyst kontorlokale rett overfor Spikersuppa i Oslo har IT-konsulentselskapet binR fått besøk. Omtrent to ganger i måneden kommer regnskapsfører i MPR-gruppen, Cecilie Strøm, til gründerselskapet for å gå gjennom månedens tall.

Stemningen er avslappet og god når de sammen ser over fakturaer og lønnsslipper. MPR har veiledet og ført regnskap for gründerselskapet siden oppstarten i 2010, og i løpet av de siste årene har binR utviklet seg til å bli en av Norges ledende IT-konsulentmeglere, med kunder som Elkjøp Nordic, Schibsted og Fortum på listen.

– Selskapet har hele tiden bestått av tre ansatte, som fungerer som meglere mellom 4000 konsulenter og 300 selskaper. Vi jobber konstant med å finne og følge opp de beste hodene innen IT. 

Han forteller at gründerne bak binR ikke hadde noe særlig økonomisk kompetanse å vise til ved oppstarten av selskapet for ni år siden. 

– Det var derfor helt avgjørende å få inn hjelp på det området, og det har bare blitt viktigere i takt med selskapets vekst. Vi har klart å bygge opp et solid selskap med et godt rykte i bransjen, og MPR-gruppen skal ha mye av æren for det. 

Gründer, bli ved din lest

MPR-gruppen, som tilbyr hjelp innen revisjon, regnskap og rådgivning, utfører flere tjenester for konsulentmeglerne ved binR. Fantoft forklarer at MPR har fungert som en outsourcet økonomiavdeling for det suksessfulle gründerselskapet. 

– Uttrykket “skomaker, bli ved din lest”, er like relevant for skomakere som for gründere i et IT-konsulentselskap. MPR-gruppen frigjør tid, slik at vi kan konsentrere oss om å gjøre det vi kan best. Og vi har full tillit til at jobben blir gjort. Det har de bevist gang på gang.

MPR-gruppen, med regnskapsfører Cecilie i spissen, hjelper med alt fra økonomisk veiledning og timesjekking, til fakturering og regnskap. Områder de tre ansatte i binR ikke har nok kapasitet til å håndtere på egen hånd, ifølge Fantoft.

Regnskap oslo– Derfor sitter Cecilie her på kontoret i dag. Men misforstå meg rett, hun sitter ikke her fordi hun må, men fordi det er hyggelig – og fordi vi begge mener det er avgjørende at den som tar seg av økonomien virkelig kjenner selskapet, sier han, og legger til:

– Og de kjenner selskapet vårt bedre enn vi gjør, hvert fall når det gjelder det økonomiske. Tilliten er så stor at jeg sjelden tar meg bryet med å se over regnskapet, selv om oversikten ligger lett tilgjengelig i en app, sier han, og sikter til det automatiserte systemet Tripletex, som MPR fikk dem over på for ikke så lenge siden.

Store planer

Rett over nyttår venter nye og spennende utfordringer for IT-konsulentmeglerne, når de sammen starter opp et søsterselskap av binR.

– Vi har opparbeidet oss et godt navn der ute, og følte at tiden var inne for å satse og prøve noe nytt. Det var ingen tvil om at Cecilie og resten av MPR-gruppen skulle følge oss videre i den nye satsningen. Andre regnskapsførere ringer oss hele tiden med tilbud, men vi har aldri vurdert å bytte. MPR sitter med en kompetanse vi absolutt ikke vil miste. 

Trenger din bedrift hjelp med regnskap eller rådgivning? Ta kontakt her.

Del innholdet ved å bruke ikonene under